top of page
Search
  • Writer's pictureUmiko Mando

D e l 0 1 (på svenska)


Jag tycker att ansvar är nära relaterat till disciplin. Disciplin behöver inte vara strikt, det behöver inte vara perfekt. Inte nödvändigtvis... Vi alla behöver väldigt lite disciplin – vi behöver bara att vissa handlingar blir en vana och rutin med tiden. Vi måste utföra dessa få enkla handlingar varje dag, utan att ens känna att vi måste. Helst skulle det ske automatiskt, utan att vi behöver tänka på det.


Tro det eller ej, men jag känner några människor som menar att dessa små vanor har varit till stor hjälp i deras liv. Principen är enkel. Min farbror skulle säga „De hade tur eftersom de råkade vara på rätt plats vid rätt tidpunkt."

Och jag säger:

„Det här är enklare än så. ALLT i livet händer av en anledning. ALLT du kommer att få och ha i livet beror på hur du är“.


Med den här boken "Utomjordningen Abis" vill jag förmedla att det finns några enkla saker som kan forma och förbereda ditt barn för de kommande händelserna i livet, hjälpa barnet att bli framgångsrikt. I varje del kommer du att hitta en enkel regel. Boken [01] innehåller den första upplysningen om att man absolut måste tvätta ansiktet och därefter göra morgonövning bestående av tre ganska enkla valfria övningar. Man får inte hoppa ur sängen på morgonen och rusa iväg för att ta hand om saker. Först måste man tvätta ansiktet och utföra tre enkla övningar. Det hjälper för att vakna och lugna ner sig. Du känner dig redo att möta dagens händelser. Du måste bara vänja dig vid att konsekvent upprepa det varje morgon medan du är ett barn. Senare kommer du att göra det automatiskt utan att ens tänka på det - din kropp kommer att göra det nästan av sig själv, du kommer inte ens veta ett man kan göra annorlunda, när man vaknar på morgonen.  Du behöver bara inpränta det i barnet.


Om ditt barn blir intresserad av den här boken eller om det gillar berättelsen och bilderna av utomjordingen Abis, kan man, enligt mig, använda dessa eller andra påminnelser:

• Vad skulle Abis göra nu?

• Vad ska Abis göra så fort han vaknar?

• Kommer du ihåg vad stenen sa till Abis? Vad ska man först göra varje morgon?


Varje del av boken ([01], [02] och [03]) kommer att innehålla en enkel hemlighet. Dessutom kommer varje del att innehålla en eller två handlingar som enligt mig borde bli en vana eller en enkel regel. I min blogg kommer jag att kortfattat förklara varje del och när alla tre delar är klara kommer jag att sammanfatta mina tankar om utomjordningen Abis.

Det här är en saga som döljer några enkla regler som kan förändra ditt liv. De är så enkla att det är svårt att tro att de kan fungera så bra.

49 views0 comments

Recent Posts

See All

T I G E R

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page